Din ferieguide til London!

Londonguiden.net

Generelt om transport i London

London er verdenskjent for sine røde toetasjesbusser og venstrekjøringen. Byen har også sine velkjente taxier.

Undergrunnsbanen er svært godt utbygd i London, spesielt i de nordlige delene. T-banenettet er verdens eldste og ble bl.a. brukt som tilfluktsrom under bombingen av London under andre verdenskrig. Til tross for at undergrunnen er gammel blir den godt vedlikeholdt og oppgradert slik at det fremstår som et velfungerende og moderne anlegg.

Dersom du skal ta buss er bussnettet også godt utbygd med sine røde busser. Taxi er det sjeldent problem å skaffe i byen. De siste årene har imidlertid Uber blitt den foretrukne transport måten for mange i stedet for taxi. Dette på grunn av priser og mulighetene til enkelt å bestille transport i Uber sin app, gjerne fra hotellrommet hvor du kan vente på rommet eller i lobbyen til bilen står klar utenfor.

På populære turiststeder slik som i Soho kan du for øvrig forsøke deg med en sykkeltaxi for opplevelsens skyld. Det kan være en praktisk og billig måte å komme deg hjem til hotellet på utpå natten, når det ikke er så mye trafikk og det ikke er så veldig langt til hotellet, men litt for langt til at du ønsker å gå.

 

Røde Busser


Copyrighted content. All Rights Reserved.