Din ferieguide til London!

Londonguiden.net

Camden Market

Camden Market ligger i Camden Town i bydelen Camden i London. Camden Market er det største og mest kjente markedet i London og er en svært populær turistattraksjon.

Camden Market har spesielt i helgene svært mange besøkene og større markedshaller holder på å ta over for de gamle markedsbodene. Camden Market består egentlig av seks markeder, som går mer eller mindre i hverandre. Markedene har fokus på forskjellige varetyper men kunst og klær dominerer.

Adresse Camden Market:

Camden High Street
London, NW1, United Kingdom

Oxford Street

Oxford Street er den mest kjente handlegaten i London. Her har du en gate på 2-3km proppet full av varemagasin og forskjellige kjente merkevareforretninger. Gaten er et kjent og kjært turistmål for nordmenn på juleshopping.

Oxford Street strekker seg fra Marble Arch ved hjørnet av Hyde Park til St Giles Circus. Det mest sentrale punktet i Oxford Street er der gaten krysser Regent Street som også er en sentral handlegate.

Det er ingen problemer å komme seg til Oxford Street når du er i London. Det ligger flere undergrunnstasjoner langs eller i nærheten av gaten og det går en rekke bussruter gjennom gaten. Du bør imidlertid prioritere undergrunnen dersom du vil rimelig fort frem.

Harrods

Harrods er et eksklusivt varemagasin som ligger i Knightsbridge i London sentrum. Magasinet er verdensberømt og nærmes sagnomsust.

Selv om Harrods ligger klemt inn i London sentrum er det overveldende hvor stort magasinet er når du kommer inn. Det sies at det er det største av sitt slag i Europa og her får du kjøpt det meste, dog i den øvre prisklassen. Bli ikke overrasket dersom du kommer over en barneseng som koster nærmere hundre tusen kroner. De fleste nøyer seg dermed med å kjøpe noe å spise på stedet samt en liten eksklusiv konfekteske og magasinets egen kaffe.

Dagens eier, Mohammad Al-Fayed, har blitt verdenskjent på grunn av at sin kritikk av det britiske kongehuset i forbindelse med at han var far til Dodi Al-fayed som var kjæresten til prinsesse Diana og døde sammen med henne i den tragiske ulykken i Paris. Det er på bakgrunn av dette satt opp minnesmerker over de to døde i magasinet.

Her handler de rikeste og mest glamorøse av verdens kjendiser. Det er dermed ikke sagt at du vil treffe på dem ved ditt besøk. De mest velstående kundene får selvsagt lov til å handle utenom vanlige åpningstider.

Adresse Harrods:

87-135 Brompton Road
Knightsbridge
London SW1X 7XL

Telefon: +44 20 7730 1234

Åpningstider Harrods:

Man-Lør 10.00 - 21.00
Søn     11.30 - 18.00


Copyrighted content. All Rights Reserved.