Din ferieguide til London!

Londonguiden.net

Opplev det historiske tennismesterskapet Wimbledon

Kilde: Pixabay

Blod, svette og tårer er en del av ethvert idrettsarrangement. Men Wimbledon gir det hele et snev av eleganse som få andre sportsturneringer kan matche. Disse to ukene med rendyrket tennisglede starter hvert år i begynnelsen av juli. Tennismesterskapet har foregått helt siden 1877, og er det eneste av de fire Grand Slam-arrangementene som fortsatt spilles på gressbane. Det regnes også som det mest prestisjefylte mesterskapet, og det å vinne her er nok målet for de aller fleste tennisspillere.

Men et mesterskap med en så lang historie vil selvfølgelig ha sine unike sider. Ønsker du å oppleve Wimbledon selv? Vi gir deg tipsene her.

Opplading

Hvis man først har bestemt seg for å dra til et så unikt mesterskap som Wimbledon, så gjelder det også å få opp stemningen i forveien. Hvis du ikke har fulgt tennissesongen så langt med argusøyne, kan det være en god idé å sjekke tippe-resultater og annen informasjon om utøverne og kampene, slik at du har bedre oversikt over hva du har i vente.

Ellers kan det for eksempel være interessant å ta en titt på den spennende filmen Borg, som handler om det som kanskje er historiens mest kjente tenniskamp - finalen i herresingles i 1980, mellom Björn Borg og John McEnroe. Her får du et skikkelig nervepirrende drama, og et dypere innblikk inn i hva som skjedde rundt disse to legendariske tennisspillerne.

Kleskode og etikette

Kilde: Pixabay

I Wimbledon forventes det at samtlige utøvere stiller opp i helhvitt antrekk. De må faktisk fortelle arrangørene hva de skal ha på seg flere måneder i forveien, slik at antrekket kan godkjennes. Heldigvis er det ikke like strengt for publikum, men man skal helst kle seg noenlunde pent. Bare husk å også velge noe som er behagelig å ha på også, siden det fort er snakk om en del timer utendørs her.

Det er heller ikke lov å forlate setet ditt under kampen. Om du absolutt må besøke toalettene er du pent nødt til å vente på et sidebytte eller lignende, så tenk over hva du drikker og hvor mye. I motsetning til de fleste andre sportsmesterskap er det også strenge regler for heiing, jubel og applaus, også. Det skal være total stillhet under serven, og under rallyet også. Applausen bør du vente pent med til noen har tatt et poeng.

Mat

Det er ikke et skikkelig Wimbledon uten jordbær med fløte, som er sommerkos de fleste nordmenn også kan nikke anerkjennende til. Faktisk spises det rundt 28 000 kg jordbær og 7000 liter med fløte under mesterskapet. Hvis du planlegger å kjøpe mat ved arrangementet bør du helst ha med kontanter, da det ikke nødvendigvis er mulig å betale med kort alle steder. Ta ut penger i forveien, og ha gjerne mynter og mindre sedler klare.

Det er selvsagt også mulig å ta med seg en niste - faktisk, så anbefales det, siden prisene ved selve arrangementet er noe stive. Bare husk at det er regler for hvor mye alkohol du kan ta med deg, så du unngår at noe konfiskeres ved inngangen.


Copyrighted content. All Rights Reserved.