Din ferieguide til London!

Londonguiden.net

Tre unike fotballopplevelser i London

Engelsk fotball har blitt et ukentlig innslag i norske hjem, og mange har allerede besøkt ett eller flere britiske stadioner. London byr også på masse gode fotballopplevelser, selv om kvaliteten på det som foregår på banen ikke alltid lever opp til forventningene.

Den engelske hovedstaden er stappfull av fotballopplevelser, hvor du kan finne noen av Europas beste fotballklubber. Derfor kommer vi med tre forslag til stadionbesøk i London, alt fra det nyeste innen toppfotball til mer «autentiske» opplevelser.

Tottenham Hotspur Stadium

Arenaen er et «state of the art»-fotballstadion som åpnet før 2019/2020-sesongen. Den huser selvfølgelig laget Tottenham Hotspurs, en klubb i sub-toppen i Premier League. Stadionen ligger på samme område som klubbens tidligere stadion, legendariske White Hart Lane, som av mange ble ansett til å være et av stadionene i England med best atmosfære.

Også den nye arenaen har fått fantastiske skussmål fra besøkende gjester, og til forskjell fra gamle White Hart Lane får du her alt av utenomsportslige fasiliteter. Tottenham Hotspur Stadium er definitivt verdt et besøk hvis du vil ha en enestående fotballopplevelse fra øyeblikket du setter bena innenfor stadionportene. Kanskje du også returnerer for å se laget prøve seg mot kjente motstandere.

 

På https://extra.bet365.com/news/nn finner du ukentlig nyheter og odds tips om Tottenham og de andre toppklubbene i England. Spurs står for øvrig til 9 i odds for å vinne denne sesongs Europa League.

Brisbane Road

På Brisbane Road holder mer ukjente Leyton Orient til. Klubben har faktisk vært en samarbeidsklubb for Tottenham, og særlig storscorer Harry Kane har et spesielt forhold til klubben, noe du kan lese mer om på https://www.sporten.com/harry-kane-blir-sponsor/.

Leyton Orient holder til i den østlige delen av London, og stadionet har i dag plass til 10 000 besøkende. Tilskuerrekorden stammer imidlertid fra 1964, da nesten 35 000 mennesker presset seg inn på Brisbane Road.

Supporterne er kjent for å gi lyd fra seg, både på godt og vondt. Når de lokale heltene spiller kan stadion vibrere, men dersom ballen ikke triller Leyton Orients vei er tilskuerne like «dyktige» til å uttrykke sin misnøye. Uansett utfall, kan en kamp på Brisbane Road være en autentisk og annerledes fotballopplevelse i London.

Kilde: Unsplash

Gander Green Lane

Kanskje husker du Gander Green Lane i det sørlige London best fra en FA Cup-kamp for noen år siden. Den gang møtte hjemmelaget, Sutton United (nåværende nivå fem i England), stjernene fra Arsenal, og Sutton presterte faktisk å gi The Gunners god kamp selv om de til slutt måtte se seg slått 0-2. 

Aller best huskes nok imidlertid Wayne Shaw (hjemmelagets reservekeeper) som spiste en pai under kampen. Hvis du ikke husker hendelen, kan du på https://www.dagbladet.no/sport/ lese at stuntet kostet Shaw jobben.

Sutton samler godt med tilskuere på sine hjemmekamper og atmosfæren kan ofte være autentisk og ordentlig god. Her skal du imidlertid være forberedt på å ha med godt med klær og en paraply på regnværsdager. Det er nemlig ingen grunn til å regne med setevarme på noen av stadionets 715 sitteplasser.

Til gjengjeld er det massevis av selskap med oppriktig interesserte fotballfans. Kanskje du er ekstra heldig og finner frem til hvor det serveres «fish and chips» og en kald øl på autentisk britisk vis.


Copyrighted content. All Rights Reserved.