Din ferieguide til London!

Londonguiden.net

En dag med fotball i London for nybegynnere

Ikke alle er så investert i fotball at man velger å svi av tusenvis av kroner på å reise på fotballreiser til utlandet. Likevel er det nok flere som står i den situasjonen at når man først reiser til utlandet, i en storby kjent for gode fotballag, at man kan tenke «kanskje jeg skulle gått og sett én kamp, om så bare for opplevelsen?». Kanskje forsøker du å arrangere en dag med fotball er det for å glede et familiemedlem, eller kanskje det er bare fordi nysgjerrigheten for denne både samlende og splittende sporten tar overhånd. Uansett kan det være greit å ha noen tips i baklomma for en fotballnybegynner.

 

 

Kilde: Pexels

 

Fotball i London – velge riktig kamp

 

Den største publikumsporten i London er fotball, og det er hvert år hundretusener av mennesker som kommer til byen hvert år for å se kamper. Byen er også hjem til mange av de store fotballklubbene i Premier League, slik som Tottenham Hotspur, Arsenal, Chelsea, og West Ham United, men hvis du ikke har noe favorittlag kan det være vanskelig å vite hvilken kamp man skal gå på. Da kan det lønne seg å finne nettsider hvor man kan lese seg opp på de viktigste kampene.

 

Kjøp av billetter

 

Det er likevel viktig å huske på at de viktigste fotballkampene er også de med høyest pris, men om det ikke passer lommeboka er det også mulig å finne mye rimeligere billetter til kamper lenger ned i divisjonene. Det kan også være vanskelig å vite hvordan billettene bør kjøpes. Som regel vil det lønne seg å bestille billetter på nett gjennom en billettagent, da det ofte bare er disse som selger reelle billetter til de store kampene. Da slipper du å bli stående utenfor arenaen når kampen starter enten i billettkø eller med en falsk billett.

 

Tur i et fotballarena

 

Om man vil spe på litt ekstra med fotball en dag, er det også andre ting man kan gjøre. Selv om man som fotballnybegynner kanskje ikke har noe stort behov for å fylle kofferten med fotballsuvenirer fra merchandise-butikken kan det likevel være en ide å besøke en av de mange fotballmuseene rundt i London. De fleste av de store klubbene i London tilbyr nemlig en rekke andre aktiviteter, slik som guidet tur på arenaen. Også dette kan være en opplevelse også for de som ikke er de mest interesserte i fotball.

 

 

Kilde: Pixabay

 

Fotballkulturen i England er stor, og det er vanlig å samles på pub både før og etter en stor kamp for å feire eller sørge. Om ønsket kan en verdig avslutning på en kveld med fotball derfor endes på puben for en autentisk opplevelse. Likevel er det viktig å repetere at for at kvelden skal utarte så bra som mulig, bør man forsøke å være ute i god tid til arenaen og ha kjøpt billetter på forhånd, slik at man ikke blir skuffet av at billettene er utsolgt, eller av at billetten man kjøpte av en svartebørshai etter lang tid i kø er falsk.


Copyrighted content. All Rights Reserved.