Din ferieguide til London!

Londonguiden.net

Fotballturer til London blir stadig mer populært

Nordmenn har alltid elsket å reise til England, men det er store forskjeller til hvorfor man velger å reise dit. Noen lar seg tiltrekke seg de landlige områdene med herskapelige hus, slike som man ser i Downton Abbey, mens andre vil oppleve en av de mest historiske landene i Europa.

Imidlertid er det noe helt annet som gjerne fanger oppmerksomheten til nordmenn flest, og det er Premier League odds. Nordmenn har spilt på engelsk fotball siden de første kupongene ble introdusert i 1948, så dette er uten tvil den mest populære grunnen til at nordmenn reiser til England i dag. Her har destinasjonene endret seg med tiden, men Liverpool, Manchester og ikke minst London har lenge vært de mest populære destinasjonene.

Hvorfor reise til London for å se på kamp?

Man kan si mye pent om London og de ulike attraksjonene byen kan friste med, men det er noe helt unikt med engelsk fotball. Engelskmennene har lenge blitt beskyldt for å være opphavet til fotballen, og det er uten tvil grodd fast i samfunnet. Det finnes nemlig ikke noe så spennende som å se favorittlaget sitt spille fotballkamp på hjemmebane i England.

Ikke bare har Premier League noen av de største lagene i verden, men de har også enorme stadioner for lagene sine. Dette skaper en helt unik atmosfære med tusenvis av mennesker samlet på et sted for å følge med på spillerne på banen. Vi har selv vært på flere kamper i England, og det er uten tvil en opplevelse alle fotballentusiaster bør få med seg.

En fordel her er at det stadig finnes kamper, men det kan være vanskelig å få billetter til de mest populære kampene. Her får gjerne supporterklubber og lignende prioritet, så det kan være lurt å melde seg inn i en slik klubb dersom du ønsker å få tilgang på gode billetter. De færreste koster mer enn noen hundrelapper i året, så det bør være overkommelig for de fleste.

Slik sikrer du en god fotballtur til London

Det kan være vanskelig å vite hvor man bør begynne å planlegge turen sin, men for å gjøre dette litt enklere har vi samlet noen gode punkter du bør tenke gjennom. Listen over våre beste tips for å planlegge en fotballtur finner du nedenfor:

  • Planlegg i god tid - det er ofte mange om ballen, så pass på at du kjøper billetter i god tid.
  • Bo sentralt - mange lar seg friste av billige hoteller utenfor sentrum, men dette fører ofte med seg komplisert reising frem og tilbake. Litt ekstra på et godt hotell kan derfor være verdt investeringen.
  • Beregn god tid - Selv om vi har noen store kamper i Norge også, så er det ingenting sammenlignet med Premier League. Beregn derfor godt med tid frem og tilbake til stadion, det vil bli kø.
  • Klær - som nordmenn flest kan bekrefte, så er det viktig å planlegge for ulike værforhold. Ingenting kan sette en demper på stemningen som en skille regnbyger, så pass på at du har med deg det nødvendige av klær.

Copyrighted content. All Rights Reserved.