Din ferieguide til London!

Londonguiden.net

Fotballferie i London

Kilde: Pixabay

Engelskmenn er minst like glad i fotball som vi nordmenn er, og London er intet unntak. Fotball er den desidert mest populære sporten i London, både målt etter antall utøvere og antall tilskuere. Hvis du ønsker en litt sportslig vri på byferien din, har du derfor rikelig å velge mellom.

De eldste er de beste?

Det eldste fotballaget i London som fortsatt spiller profesjonelt er Fulham, som ble grunnlagt i 1879. Laget holder til på vestsiden av byen, og har spilt hele 27 sesonger i den engelske toppdivisjonen, Premier League.

Tett i helene finner du Arsenal, som var det første profflaget i London. Arsenal regnes som ett av de mest suksessrike lagene i byen, takket være en rekke imponerende rekorder. De var det første London-laget som kom seg til en mesterligafinale, og de har også rekorden for flest kamper i strekk uten tap i Premier League - hele 49 kamper.

Bitre rivaler

Selv om man kun har forbigående kjennskap til fotball vet man nok at mange lag har sine erkerivaler, og at temperaturen fort blir høy både på banen og tribunen under kampene mellom disse lagene. London-lagene er ingen unntak, og for både Fulham og Arsenal er det andre London-lag som regnes som de bitreste fiendene.

For Fulham er det Chelsea som er det viktigste laget å slå. Skjønt, de to lagene har tilbragt mer tid i forskjellige divisjoner enn i samme divisjon, så akkurat denne rivaliseringen er ikke gjensidig. Chelsea-supportere ser nemlig på Arsenal og Tottenham - også et London-lag -som sine største rivaler. Her er følelsene mer gjensidige, skjønt Arsenal og Tottenham er også i, vel, tottene på hverandre.

Om du ønsker å se en virkelig lidenskapelig fotballkamp, ta deg en tur til et innbyrdes oppgjør mellom to London-lag.


Blant de innfødte


Kilde: Pexels

 

Får du ikke tak i billetter til kampen du ønsker å se? Fortvil ikke. London har et godt utvalg av sportspuber med godt øl, god stemning og direktesendt fotball! Det kan i mange tilfeller være vel så givende å nyte en kamp fra en varm og behagelig pub som fra tribunen, og kanskje også få med deg litt god, gammeldags engelsk pubmat i samme slengen. Ta gjerne en tur til The Cross Keys i Hammersmith, The World's End i Finsbury Park eller den prisvinnende puben Famous Three Kings i Fulham.

Bak kulissene

Ønsker du å vite mer om hva som foregår bak kulissene på en fotballkamp, og ta en titt på områdene du vanligvis ikke får tilgang til? Hva med en guidet omvisning på Wembley Stadion? Wembley er hjemmebanen til det engelske landslaget, og på denne omvisningen får du blant annet se presserommet, og gå i tunnellen som spillerne bruker når de kommer på banen.

Dette er også en av de mer enn 80 attraksjonene du får til redusert pris med London Pass, så med litt planlegging kan du få mest mulig ut av London-turen din uten å måtte betale for mye.


Copyrighted content. All Rights Reserved.