Din ferieguide til London!

Londonguiden.net

Opplev «The Theatre of Dreams» på en dagstur fra London

Englands hovedstad topper lister over mest populære byer å besøke år etter år, og det er ikke uten grunn. Her finnes det noe for enhver smak, uansett om du skal på tur med familien, venninner, kompiser eller kjæresten. Noe av det du ikke bør gå glipp av mens du er her, er opplevelsen av å være på et fullpakket, britisk fotballstadion. Atmosfæren, lidenskapen og gleden som gjennomtrenger hver centimeter av de enorme arenaene, er ulikt noe annet. Det finnes utallige fotballklubber og stadioner i England, og du finner en rekke kjente klubber i London. Imidlertid er det liten tvil om at mange av oss nordmenn gjerne ønsker å støtte vår felles landsmann på «The Theatre of Dreams» – Ole Gunnar Solskjær på Old Trafford.

Heldigvis er dette helt uproblematisk å kombinere med en London-tur, og du kommer deg enkelt fra London til Manchester på snaue fire timer i bil. Alternativt kan du reise kollektivt med togavganger hvert 20. minutt, 30 daglige bussavganger og syv til åtte daglige flyvninger. Dermed er det ingenting som er i veien for å ta en svipptur for å se de røde djevlene ledet av verdens mest kjente kristiansunder.

«Old Trafford outside» by André Zahn (CC BY-SA 2.0 DE)

Klarer Solskjær å lede United til Champions League?

Da Solskjær tok over som manager for Manchester United i 2018, hadde han en stor jobb foran seg. Det å gjenreise de røde djevlene til sin tidligere storhet har vist seg å være en større utfordring enn først antatt, og laget har hatt en rekke utfordringer den siste tiden. Med mange skader og blandede resultater i løpet av sesongen, er Solskjærs United fortsatt et stykke unna en Champions League-plassering. Imidlertid skal vi ikke glemme at United spilte elleve kamper på rad uten tap før sesongen stoppet opp, eller måten de nylig malte Manchester i rødt etter at de slo regjerende Premier League-mester Manchester City.

Nøkkelspillere har glimret med sitt fravær

Skader har dessverre vært en stor del av hverdagen til Manchester United, og flere viktige spillere har glimret med sitt fravær denne sesongen. Pogbas ankeloperasjon i starten av året har gjort at han kun har spilt åtte kamper for laget i årets sesong, mens Rashford har vært ute med en ryggskade. Imidlertid kan det se ut som de begge nærmer seg retur, noe som kan være helt avgjørende for Solskjær og United. Rashford forventes også å bli en særdeles viktig spiller for England i EM neste år, og likeledes blir Pogba en nøkkelspiller for Frankrike. Dette kan gjøre at det blir svært spennende å følge med på fotball odds fremover, både i Premier League og neste års EM. Uansett utfall er det ingen tvil om at vi har noen høyst underholdende kamper i vente!

Friskt pust på midtbanen

Solskjær har imidlertid flere grunner til å se lyst på Uniteds fremtid. En av dem er oppkjøpet av portugisiske Bruno Fernandes i januar. På svært kort tid har 25-åringen rukket å imponere både fans og eksperter, og det spås at han blir en særdeles viktig spiller for laget fremover. Fernandes selv sier at Solskjær var en viktig del av overgangen og legger vekt på at tillit til treneren er det aller viktigste for ham. Denne tilliten går begge veier, og Solskjær har gitt Fernandes både mye tillit og mange muligheter siden han ble en del av laget. Kan Fernandes spille en nøkkelrolle i Manchester Uniteds vei til Champions League?

 

«Bruno Miguel Borges Fernandes» by Agência Brasília (CC BY-2.0)


Copyrighted content. All Rights Reserved.