Din ferieguide til London!

Londonguiden.net

Slik kan du oppfylle drømmen om å bo i London

Å bo i London er en drøm for mange. Du får shopping og kultur fra hele verden. Det er også en plass for å starte utdanning eller karriere. Dessverre er dette en særdeles dyr by å bo i så det kan kreve en god økonomi. I dette innlegget skal vi se på hva det krever å bo i London, hvilke muligheter man har og hvordan man kan realisere drømmen om å bo i London.

Du velger kostnader og luksus selv

Skal man velge å bo en plass er det lurt å se på alle kostnader man kan ha. I London ligger forventede kostnader for en familie på 4 utenom leie på ca. 35.000,- per måned og nærmere 14.000,- for en enkelt person. Man kan selvfølgelig leve av mye lavere og høyere, men du bør alltid være forberedt på at det kan koste mer enn man planlegger for.

Å kjøpe en bolig sentral i London vil det koste i snitt 12.000 GBP per kvm, mens i utkanten ligger det på rundt halvparten, i underkant av 6.000 GBP per kvm. Skal du leie bør du belage deg på 1.300-2.000 GBP per måned for 1 soverom. Så du bør ha 30.000-40.000 netto per måned for å kunne leve med en normal standard. Så skal man leve i overflod bør du ha disponibel økonomi tilsvarende.

Du bør sørge for å spare og investere det du kan

Selv om leie er en mulighet så blir dette bare en pågående utgift uten avkastning. Derfor bør du alltid legge opp til å kunne kjøpe eiendom som blir en investering på lang sikt. Heldigvis er det mye letter på nett å finne ut hvordan du bør investere og for eksempel hvilken som er den beste nettmegler. Men først og fremst må du starte med sparing.

Alle burde spare og det trenger ikke være så vanskelig

Det er nok en kjensgjerning for de fleste at vi ikke er flinke nok til å spare. Årsaken til dette er unødvendig bruk av penger og manglende budsjettering. Et budsjett handler i hovedsak om å se utgifter mot inntekter. På denne måten vil du få en oversikt over mye du har disponibelt og om det er utgifter du kan kutte. Det vil gjøre det lettere å legge opp til sparing. Er du under 34 år så burde du sørge for å spare opp det maksimale beløpet for skattefradrag på en BSU-konto hvert år.

Så snart du har kommet i gang med sparing bør du se på investering

En vanlig sparekonto vil gi ganske begrenset avkastning. Derfor bør du se på forskjellige former for investering. Det er viktig at man har noen tanker på forhånd om hva man vil. Noen grunnregler man bør ha er:

  1. Aldri invester penger du ikke har råd til å tape
  2. Invester aldri alt på en plass
  3. Hør på råd fra eksperter
  4. Sørg for at man bruker kanaler som man kan stole på

Du velger hvilke former som passer best for deg. Du bør se på fond, aksjer, krypto, eiendom og alt som ligger under disse områdene. Dette vil være en god vei til å realisere drømmen om å bo i London.


Copyrighted content. All Rights Reserved.